1200 jernheste jagter en anderledes motionsdag

Fællesskab og høj puls er i fokus, når 1200 elever fra de ældste klasser på skolerne i Randers springer i sadlen for at cykle 27 kilometer rundt om Gudenåen. Cykelløbet, Skolernes Gudenåløb, er en populær aktivitet på motionsdagen, og som noget nyt deltager 6. klasserne fra Randers Realskole som optakt til en cyklistprøve:

1200 elever fra de ældste klasser i Randers cykler efterårsferien i møde på skolernes motionsdag fredag den 13. oktober.

10. oktober 2017 - Oprettet af Britt Møller

”Vi har tilmeldt vore 6. klasser til løbet, da den lange cykeltur i det bakkede landskab giver god træning på den tohjulede, inden de skal til cyklistprøve senere på året, ” siger Anders Stampe, lærer på Randers Realskole.

Cykelløbet er arrangeret af Randers Cykelby, to cykelklubber, og fire skoler i Randers. Randers Realskole har tilmeldt 450 elever til løbet:

”Cykelløbet er en unik mulighed for at give eleverne en sjov og afvekslende motionsdag i et af Danmarks smukkeste naturområder. Desuden glæder eleverne sig til samværet på cyklerne med andre unge fra skolerne i Randers, ” siger Anders Stampe.

Frivillige cykellappere fikser flade dæk.

Arrangørerne af løbet har som de forrige år allieret sig med garvede cykellappere fra Randers Cykelmotion. De cykler rundt på ruten og hjælper eleverne med at lappe flade dæk. Andreas Petersen har været cykellapper til Skolernes Gudenåløb i et par år:

”Det er en fornøjelse at hjælpe de unge mennesker med at rette en sadel, pumpe et dæk eller skifte en slange, så eleverne kan fortsætte cykelturen. Løbet er et super godt initiativ, så derfor stiller jeg selvfølgelig op hvert år med mit lappegrej,” siger Andreas Petersen.

Fakta

Cykelløbet, Skolernes Gudenåløb, er arrangeret af Randers Cykelby, Randers Cykelmotion, Randers Cykleklub, Tirsdalens Skole, Vestervangsskolen, Randers Realskole og Nørrevangsskolen.

Cykelløbet skydes i gang klokken 11.00 fredag den 13. oktober på Justesens Plæne. Der er opvarmning på cykler foran scenen på Justesens Plæne klokken 10.30 for alle  deltagere.