Benjamin og Frida glæder sig til cykelkampagne

Der bliver gang i pedalerne i september, når 120.000 elever fra 900 skoler i Danmark springer på jernhesten og deltager i kampagnen ” Alle børn cykler”. Benjamin og Frida fra 5. C på Assentoftskolen ser frem til kampagnen, for de er vilde med at cykle og vil gerne have flere af deres kammerater til at bruge den tohjulede som transportmiddel til skole:

Benjamin og Frida fra 5. C på Assentoftskolen er vilde med at cykle. De håber, at kampagnen vil skubbe flere af deres klassekammerater i sadlen, så de får flere at følges med til skole.

04. september 2017 - Oprettet af Britt Møller

”Det er hyggeligt og sjovt at følges med sine venner til skole på cykel. Derfor håber jeg, at flere vil begynde at cykle. De få gange jeg bliver kørt til skole i bil, keder jeg mig på bagsædet, for da har jeg kun min mobiltelefon som selskab,”   fortæller Frida Barfoed Rasmussen.  

Hendes klassekammerat Benjamin Bjerre Lindholt cykler hele året rundt, også når det regner:

”Når kampagnen ruller, cykler jeg mere, end jeg plejer. Jeg håber, at det bliver vores klasse, der i år vinder én af de mange cykelpræmier, ” siger han.

Aktiv cykelskole med fyldte cykelstativer

Assentoftskolen har tradition for at deltage i den landsdækkende kampagne. I år er 18 klasser på skolen tilmeldt kampagnen:

”Cykling og motion er sunde vaner, der grundlægges i barndommen. Derfor er kampagnen en god anledning til at bede forældrene bakke op om initiativet ved at sende deres børn til skole på cykel i stedet for at køre dem i bil,”  forklarer Tove Lindell, der er færdselskontaktlærer på Assentoftskolen.

Assentoftskolen indviede sidste år en dobbeltrettet cykelsti ved skolen, flere parkeringspladser til elevernes cykler, ligesom skolevejen foran skolen blev spærret for gennemkørende trafik:

”I løbet af de sidste par år er der kommet flere cykler i cykelstativerne. Jeg er overbevist om, at det både skyldes skolens deltagelse i cykelkampagnen men også, at skolen vedvarende har fokus på at gøre skolevejen mere sikker i et tæt samarbejde med forældrene,”   siger Tove Lindell.

Fakta

Alle Børn Cykler er en børnemotionskampagne for alle skoleelever, som ruller hvert år i september måned. Formålet er at få så mange børn som muligt til at cykle mere. Kampagnen arrangeres af Cyklistforbundet i samarbejde med TrygFonden. Randers Cykelby støtter kampagnen ved at uddele lokale præmier.