Bilmand er vild med at cykle

En dårlig ryg satte for et år siden en stopper for Rene Kanz fritidsinteresse som fodboldspiller. Det resulterede i for mange kilo på sidebenene og et savn efter at røre sig. Alt ændrede sig, da han købte en jernhest, der dagligt bringer ham til jobbet i den bilvirksomhed, hvor han er ansat. Cykelturene giver ham mere energi i hverdagen, og de ekstra kilo har for længe siden fået baghjul af de mange kilometer med rugbrødsmotor.

Rene Kanz er godt kørende. Han ruller rundt på en BMW cykel, som bilhuset, hvor han arbejder, sælger.

24. maj 2017

”Jeg er glad for at have fundet et aktivitet, der kan erstatte bolden som motionsredskab.  Cyklen giver masser af bevægelse og velvære, så derfor cykler jeg nu hele året rundt,”   forklarer Rene Kanz.

Bilfirma i højt gear

Selvom han arbejder i et bilfirma, er han ikke den eneste af de ansatte, der gerne vil have pulsen op til og fra jobbet:

”Her går vi ind for både den firehjulede og den tohjulede transport. Mange af mine kollegaer er bidt af en gal cykel, og de træder mange kilometer i pedalerne hver dag for at komme på arbejde,”  forklarer han.

Han deltaget sammen med sine kollegaer i den landsdækkende kampagne ”Vi cykler til arbejde, ”der ruller i maj måned. Det er første år, at han deltager i kampagnen:

”Vi holder øje med, hvor meget vi hver især cykler i maj måned. Vi pepper hinanden op til at cykle lidt mere, så vi forhåbentlig også kan vinde præmier. Men det er mest for sjov, og det giver et godt fællesskab og masser af sammenhold at have noget at være sammen om. Og så er det jo tilmed sundt, ”  slutter  Rene Kanz 

Fakta

Den landsdækkende kampagne ”Vi cykler til arbejde” ruller hvert år fra den 1. til den 31. maj.

Deltagerne kan vinde flotte landsdækkende præmier, ligesom Randers Cykelby støtter kampagnen med  lokale præmier.