Byens bedste ben sidder i byrådet

At politikere kan samarbejde om fælles mål uden for byrådssalen har fire politikere fra forskellige partier i Randers bevist. De sprang hver dag på cyklerne til og fra jobbet i maj måned og deltog i den landsdækkende kampagne ”Vi cykler til arbejde.” De mange cykelture resulterede i en flot førsteplads.

Cykelholdet består af fire travle byrådsmedlemmer. Udover Steen Bundgaard og Daniel Madié på billedet er Karen Lagoni og Jens Peter Hansen også med på holdet. Jens Peter Hansen er i USA, hvor han er hjælper i cykelløbet Race Across America

22. juni 2016 - Oprettet af Britt Møller

Den landsdækkende motionskampagne ”Vi cykler til arbejde” lokker hvert år ansatte fra arbejdspladser i hele Danmark til at konkurrerer med kollegaerne om at træde i pedalerne til jobbet.  Kampagnen er arrangeret af Cyklistforbundet, og Randers Cykelby støtter kampagnen med lokale præmier til de hold, der har haft flest cykeldage pr. deltager. Førstepræmien, en kulturel oplevelse til Værket i Randers, blev vundet af de fire byrådspolitikere:

”Det var en dejlig overraskelse, at vi vandt i år, ”siger byrådsmedlem Steen Bundgaard fra Socialdemokratiet, der er én af medlemmerne i den cyklende byrådsgruppe.

Han er vild med sit tohjulede transportmiddel og bruger blandt andet cyklen i sine sommerferier, ligesom han altid deltager i Fjordløbet sammen med sin kone. De cyklende byrødder har deltaget i den landsdækkende konkurrence i fire år:

”Kampagnen ligger på et godt tidspunkt i foråret.  Den skubber os op på cyklerne i maj til møder og arbejde, lige meget om det regner eller blæser,” siger Steen Bundgaard.

Cykling forener på tværs af partiskel

Udover Steen Bundgaard består gruppen af socialdemokraten Karen Lagoni, Jens Peter Hansen fra Venstre og Daniel Madié fra Det Konservative Folkeparti. Daniel Madié er som de øvrige medlemmer af gruppen aktiv cyklist i hverdagen:

”Det er vigtigt, at vi politikere cykler forrest, hvis vi vil have flere borgere til at træde i pedalerne, ”forklarer Daniel Madié og pointerer, at gruppen kan være politisk uenige om mange, men én ting står de sammen om:

”Cykling forener os på tværs af partiskel. Vi er enige om, at arbejde for at få flere borgere til at springe i sadlen til gavn for sundheden, miljøet og trængslen på vejene”

Fakta

Kampagnen ”Vi cykler til arbejde” rullede hen over hele Danmark i maj 2016

Randers Cykelby udlover hvert år lokale præmier til de hold, der har præsteret flest cykeldage i maj måned.  

Cykelholdet ”Byrådet” vandt førstepræmien, en kulturoplevelse på Værket. Andenpræmien, en middag på en restaurant, blev vundet af Bilhuset Haldrup, mens tredjepræmien, en biograftur, gik til et cykelhold fra virksomheden Carl J. Nielsen A/S.

Der deltog 53 hold i cykelkampagnen fra Randers Kommune. De cyklede tilsammen 75.943. kilometer på 6696 cykeldage.