Festlig åbning af den Blå Bro

Efter flere måneders renovering er den Blå Bro atter klar til at byde cyklister og fodgængere velkommen tilbage til den historiske passage over Gudenåen. Genåbningen af broen fejres tirsdag den 25. oktober med friske rundstykker og gratis cykelservice fra morgenstunden.

19. oktober 2016 - Oprettet af Britt Møller

Den gamle jernbanebro over Gudenåen har fået en total makeover. De 3000 kvadratmeter stålflader er blevet repareret, slebet og malet. Mange cyklister har gennem de seneste par måneder været nødsaget til at cykle en omvej, mens broen blev renoveret. De byder nu genåbningen af broen velkommen:

” Det er skønt, at broen igen er klar til cyklister og gående. Nu bliver vejen til jobbet igen lidt kortere.  Derudover kan jeg glæde mig over den særlige naturoplevelse, man får, når man ruller over åen med kig til vandet mellem stålsvellerne på broen,”  siger Ulrich Müller, der ofte træder i pedalerne fra sit hjem i Hornbæk til jobbet ved stål- og teknikgrossist virksomheden, Lemvigh Müller.

Ulrich Müller er cykelambassadør for Randers Cykelby. Den 25. oktober står han tidligt op for at dele rundstykker ud til morgenfriske cyklister på den Blå Bro sammen med sin far Arthur Müller, der også er cykelambassadør for Randers Cykelby.

Gratis cykelservice

Udover friske rundstykker kan cyklister glæde sig til at få pumpet cyklerne og få kæderne smurt af byens cykelhandlere, der står parate med service til alle cyklister ved den Blå Bro tirsdag den 25. oktober.

” Vi er mange, der har savnet at kunne cykle over broen. Det er en attraktiv passage, der gør det hurtigere og nemmere at være cyklist, og det vil vi gerne være med til at fejre ved at give gratis service,”  siger Hans Ørsted fra cykelbutikken Fri BikeShop.

Tålmodige cyklister 

Genåbningen af den Blå Bro er cirka tre uger forsinket, da det under renoveringen viste sig, at der var mere rust i stålet, end forventet:

”Vi er meget tilfredse med, at den gamle jernbanebro igen er klar til at byde de bløde trafikanter velkommen. Det er en populær cykel- og gårute, og vi ved, at mange borgere har været tålmodige og har cyklet og gået en omvej, mens broen er blevet renoveret. Derfor håber vi, at de vil være med til at fejre genåbningen den 25. oktober, ”siger Kjeld Kristensen, der er ingeniør ved Veje- og Trafik i Randers Kommune. 

Fakta

Det sker den 25. oktober:

Fra Kl. 7.00-8.15 deler Randers Cykelbys ambassadører rundstykker ud til gående og cyklister på den Blå Bro.

Fra kl. 14.30 til kl. 16.00 deler frivillige kaffe og kage ud til gående og cyklister på Broen.

Flere cykelbutikker fra Randers står ved den Blå Bro og pumper flade dæk og smører cykelkæder i ovennævnte tidsrum. Enkelte cykelhandlere står ved broen fra kl. 7.00 til kl. 16.00.

Broen får også ny LED belysning. Gående og cyklister vil derfor opleve, at der bliver arbejdet på broen efter genåbningen i afskærmede områder, der ikke vil genere borgerne,

Den Blå Bro er den gamle jernbanebro over Gudenåen på Randers-Ryomgård-Grenå-banen. Den blev bygget før 1900 som erstatning for en ældre bro af træ, der blev anlagt til banens åbning i 1876. I dag er den Blå Bro kun til fodgængere og cyklister.

Følgende cykelhandlere står klar med gratis cykelservice:

Jørgen Schmidt Cykler

Fri BikeShop

BikeRepair