Genåbning af Den Blå Bro udskydes i tre uger.

Den gamle jernbanebro over Gudenåen har i nogle måneder været lukket for gående og cyklister, da broen har gennemgået en omfattende renovering. Åbningen bliver forsinket, da stålet i broen flere steder er mere rusten end forventet.

Arbejdet med Den Blå Bro er i fuld gang og bliver færdig den 25. oktober

13. september 2016 - Oprettet af Britt Møller

Efter planen skulle broen byde de bløde trafikanter velkommen tilbage den 1. oktober. De må dog vente til ugen efter efterårsferien, inden de igen kan komme tørskoet over Gudenåen via den blå passage:

”Renoveringen har desværre taget lidt længere tid end beregnet, fordi stålet i de bærende elementer  var mere rusten, end vi havde forventet,” forklarer Kjeld Kristensen, der er ingeniør ved Veje- og Trafik i Randers Kommune. 

Ny og bedre belysning

Randers ´s unikke blå vartegn blev bygget før år 1900. Broen er gennem årene blevet renoveret flere gange, og i 2016 er de 3000 kvadratmeter stålflader igen blevet, repareret, slebet og malet. Broen får også ny belysning:

”Når renoveringen af broen er færdig, går vi i gang med at skifte belysningen. Det gamle lys på broen var for dyrt og utidssvarende. Derfor sætter vi ny LED belysning op, der både er bedre og billigere.  Gående og cyklister vil derfor opleve, at vi arbejder på broen efter genåbningen i afskærmede områder, der ikke vil genere borgerne, ”   siger Kjeld Kristensen. 

Gratis morgenmad og cykelservice på åbningsdagen

Genåbningen af broen den 25. oktober bliver fejret med morgenmad til friske fodgængere og cyklister og kage og kaffe om eftermiddagen. Desuden står nogle af byens cykelhandlere klar til at pumpe flade cykeldæk og give cykelkæden lidt olie

”Vi ser frem til, at broen åbner igen. Derfor vil vi gerne give lidt ekstra service til alle cyklister på åbningsdagen. Vi håber selvfølgelig, at den renoverede bro vil motivere flere til at træde i pedalerne også i den mørke tid, ” siger Henrik Falkenfleth fra cykelforretningen Cykler og Fritid i Randers. Han står klar til at forkæle cyklister med ekstra service den 25. oktober.

Fakta

Den Blå Bro er den gamle jernbanebro over Gudenåen på Randers-Ryomgård-Grenå-banen. Den blev bygget før 1900 som erstatning for en ældre bro af træ, der blev anlagt til banens åbning i 1876. I dag er Den Blå Bro kun til fodgængere og cyklister.

 

 

.