Grundlovsquiz på to hjul

Søndag den 5. juni på Grundlovsdag, ruller Danmarks smukkeste cykelløb, Gudenåløbet for fjerde gang. Eftersom det er dagen, hvor hele Danmark fejrer Grundloven, får deltagerne mulighed for at quizze om loven, mens de træder i pedalerne. Efter løbet bliver der udtrukket en cykelmester i Grundloven.

01. juni 2016 - Oprettet af Britt Møller

Selve løbet bliver skudt i gang af cykelambassadør og byrådspolitiker Jens Peter Hansen, der springer på cyklen rundt om Gudenåen efter startskuddet. Han har en travl Grundlovsdag. Formiddagen byder på et traditionelt grundlovsmøde på Hvidsten Kro med masser af taler,  og han glæder sig derfor til en anderledes grundlovsoplevelse ved Gudenåløbet:

”Jeg har tidligere deltaget i løbet og ser frem til at cykle den smukke rute på Grundlovsdag. De mange deltagere kan glæde sig til en både sjov og anderledes dag i sadlen, når de udover at træde i pedalerne også skal diskutere spørgsmålene om grundloven. Jeg er sikker på, at især børnene kan huske den viden, de får, men de cykler, fordi undervisningslokalet er flyttet ud i den fri natur, ”siger Jens Peter Hansen.

Alternativ Grundlovsdag

Gudenåløbet er arrangeret af Randers Cykelby og IFA Stevnstrup.

”Vi har flyttet Gudenåløbet en uge frem i år, for at tiltrække endnu flere borgere fra Stevnstrup til at deltage. Det betyder, at løbet falder sammen med Grundlovsdag, og derfor har vi lavet en quiz til de deltagere, der ønsker at markere dagen på en alternativ måde med vind i håret og lidt sved på panden,”  siger Christian Møller Fra IFA i Stevnstrup.

Fakta

Gudenåløbet skydes i gang søndag den 5.  juni klokken 14 med start og målsted ved IFA ´s klubhus i Stevnstrup. Adressen er Stationsvej 34, 8870 Langå. Løbet er 27. kilometer langt.

Der er også et børneløb for de yngste børn inden selve Gudenåløbet. Børneløbet skydes i gang søndag den 5.  juni klokken 12.30ved IFA ´s klubhus i Stevnstrup. Løbet er 3.5 kilometer, og de hurtige kan nå at cykle ruten et par gange.

Der er et tilmeldingsgebyr på 40 kroner for en voksen og 20 kroner for et barn under 10 år. Når børn har betalt 20 kroner, kan de både deltage i cykelløbet for børn klokken 12.30 og selve Gudenåløbet.

Tilmelding og betaling på www.randerscykelby.dk

På ruten den 5.. juni er der to pitstop med gratis forplejning.

Deltagerne kan bestille en varm ret, der står klar efter Gudenåløbet. Tilmelding og betaling på

www.randerscykelby.dk