Gudenåstien bliver asfalteret

Asfaltarbejdere har for tiden travlt med at rulle asfalt ud på en 5.5 kilometer lang strækning af Gudenåstien fra Langå til Stevnstrup.

03. december 2015 - Oprettet af Britt Møller

Asfalteringen af Gudenåstien sker i forbindelse med cykelprojektet ”Hverdagscykling i oplandsbyer,” der skal få flere borgere i Spentrup, Assentoft og Langå til at springe på cyklen på de længere distancer:

”Den asfalterede sti vil gøre det mere komfortabelt for borgerne i Langå at cykle i et naturskønt område til og fra arbejde. Stien er også et sikkert alternativ til den trafikerede Randersvej, hvor der ikke er anlagt cykelstier,” siger Frank Nørgaard, formand for Miljø- og teknikudvalget i Randers Kommune.

Sti med muligheder.

I Langå ser formand for Langå Miljøgruppe, Leif Mårtensson, frem til at cykle på den asfalterede sti:

”Det bliver fint, at strækningen fra Langå til Stevnstrup nu får samme standard som cykelstien fra Langå til Silkeborg,” siger Lars Mårtensson.

Han forventer at møde mange andre medborgere på rullende hjul på den asfalterede sti i fremtiden:

”Vi cyklister glæder os til at tage stien i brug, og mon ikke vi får selskab af rulleskøjtefolket. De er vilde med kombinationen af nylagt asfalt og bilfri, naturskøn sti.”

Fakta om asfalteringen af Gudenåstien

I forbindelse med cykelprojektet ”Hverdagscykling i oplandsbyer” besluttede politikerne i Randers Byråd i januar 2015, at Gudenåstien fra Langå til Randers skal asfalteres. De første 5. 5 kilometer fra Langå til Stevnstrup bliver klar til cyklister i begyndelsen af december 2015. Randers Kommune er i dialog med myndigheder og interessenter for at finde den mest optimale løsning vedr. asfalteringen af Gudenåstien fra Stevnstrup til Randers.

Fakta om cykelprojektet ”Hverdagscykling i oplandsbyer”

Det overordnede formål med projektet er at øge cykelpendlingen. Derfor bliver der anlagt flere parkeringspladser til cykler, så borgerne kan kombinere offentlig transport med cyklen. Desuden bliver der lagt diodelys i cykelstier fra Spentrup og Assentoft til Randers, ligesom borgerne har mulighed for at låne elcykler og MTB-cykler for at øge cykelpendlingen på de længere distancer. Skolerne i de tre byer har deltaget i en seks uger lang cykelkampagne. Ved Langå Skole og Assentoftskolen bliver der etableret nye cykelstier. Ved Blicherskolen bliver der etableret 2 minus 1 veje.

Fakta om Gudenåstien

Gudenåstien, også kaldet cykelrute 29, ruller fra Randers til Silkeborg. Fra Randers til Langå bugter ruten sig langs Danmarks største flod Gudenåen, og fra Langå til Silkeborg snor stien sig ovenpå en nedlagt jernbane.

I Randers starter turen bag Randers Regnskov ved Den Blå Bro.

I Silkeborg kan cyklisterne fortsætte helt til Horsens ad den regionale cykelrute 31. Dermed er cykelruten fra Randers til Horsens via Silkeborg én af Danmarks længste sammenhængende naturcykelstier.  

Cykelstien fra Randers til Langå blev indviet i september 2012.