Selv mælkebøtter må vige for Gudenåløbet

Når Danmarks smukkeste cykelløb, Gudenåløbet, bliver skudt i gang søndag den 5. juni, kan de mange deltagere se frem til at cykle på nylagt asfalt uden mælkebøttebump på strækningen mellem Stevnstrup og Langå.

09. maj 2016 - Oprettet af Britt Møller

I foråret blomstrede mælkebøtterne lystigt op gennem et lag nylagt asfalt på en del af ruten til Gudenåløbet. Arrangørerne lover, at skaderne bliver udbedret,  inden det traditionsrige cykelløb løber af stablen i begyndelsen af juni måned:

Tilmelding til Gudenåløbet

”Det er fjerde gang, at Gudenåløbet ruller, men det er første gang, at deltagerne kan cykle på asfalt.  Den nylagte asfalt giver cykeloplevelsen en særlig dimension, for rytterne kan nyde den smukke natur uden at skulle holde øje med bump og huller i stien,” siger Birgit Berggrein, projektleder for Randers Cykelby. Hun håber, at den 5.5 kilometer lange strækning med asfalt mellem Stevnstrup og Langå vil tiltrække endnu flere deltagere.

Naturoplevelse for hele familien

Familien Nielsen Danielsen fra Hornbæk er én af de mange familier, der ser frem til at tilbringe en søndag eftermiddag i sadlen:

”Cykling er en dejlig måde at være sammen på som familie. Udover at vi får masser af frisk luft og bevægelse, giver cykelturen mulighed for at nyde naturen og dyrelivet rundt om Gudenåen,”  siger Laura Danielsen, der tidligere var professionel håndboldspiller i Randers HK. Efter hun har fået børn, foregår den daglige motion blandt andet på en ladcykel uden el, når hun henter og bringer sine børn fra vuggestue og børnehave. 

Fakta

Gudenåløbet skydes i gang søndag den 5.  juni klokken 14 med start og målsted ved IFA ´s klubhus i Stevnstrup. Adressen er Stationsvej 34, 8870 Langå. Løbet er 27. kilometer langt.

Der er også et børneløb for de yngste børn inden selve Gudenåløbet. Børneløbet skydes i gang søndag den 5.  juni klokken 12.30ved IFA ´s klubhus i Stevnstrup. Løbet er 3.5 kilometer, og de hurtige kan nå at cykle ruten et par gange.

Der er et tilmeldingsgebyr på 40 kroner for en voksen og 20 kroner for et barn under 10 år. Når børn har betalt 20 kroner, kan de både deltage i cykelløbet for børn klokken 12.30 og selve Gudenåløbet.

Tilmelding og betaling på www.randerscykelby.dk

På ruten den 5.  juni er der to pitstop med gratis forplejning.

Deltagerne kan bestille en varm ret, der står klar efter Gudenåløbet. Tilmelding og betaling på

www.randerscykelby.dk 

Der er opvarmning til Gudenåløbet søndag den 29. maj klokken 10. Mødested: Stationsvej 34, 8870 Langå.