Sol over Gudenåløbet

Sommeren viste sig fra sin bedste side med masser af solskin og en let brise, da Danmarks smukkeste cykelløb, Gudenåløbet, blev skudt i gang søndag den 5. juni.

05. juni 2016

Løbet havde tiltrukket 250 ryttere i alle aldre, der var troppet op til en smuk cykeltur på dagen, hvor hele Danmark fejrede Grundloven. I dagens anledning havde arrangørerne derfor lavet en quiz om grundloven på et stykke papir, som deltagerne kunne udfylde, når de holdt pause under løbet:

”Vi er ovenud tilfredse med afviklingen af cykelløbet. Udover at vejret har været fantastisk, har deltagerne været glade for både at få rørt benmusklerne og hjernecellerne, mens de har nydt den flotte natur," sagde Christian Møller fra IF Alliancen i Stevnstrup. Idrætsklubben arrangerer cykelløbet i et samarbejde med Randers Cykelby.

Se billeder fra Gudenåløbet 

Overraskende rute

Gudenåløbet bliver afholdt i forbindelse med en årlig ugelang byfest i Stevnstrup i juni måned. De foregående år er Gudenåløbet blevet afviklet den sidste søndag i forbindelse med byfesten. I år valgte arrangørerne at skyde løbet i gang søndagen inden byfesten. Den ændring lokkede flere borgere i Stevnstrup til springe i sadlen:

”Det er første gang, vi er med til løbet. Jeg har aldrig tidligere cyklet på den modsatte side af Gudenåen ved Vorup og Væth, og det var overraskende smukt at se Stevnstrup fra den side af åen. Vores familie har haft en hyggelig dag sammen på cyklen, og det er bestemt ikke sidste gang, vi deltager i Gudenåløbet, ” sagde Pernille Geertsen, der fulgtes med sin mand og to sønner på 8. og 10. år på den 27 kilometer lange rute rundt om Gudenåen.

Pernille Geertsen havde troet,  at det var hendes to sønner Frederik på 10. år og Oliver på 8. år,  der skulle trække cyklerne op ad bakken ved Væth. De klarede bakkerne, mens hun måtte stå af og trække. Her ses hun ved målstregen sammen med si mand Peter og deres to sønner. 

Flere billeder fra Gudenåkøbet 

I anledningen af, at Gudenåløbet rullede på Grundlovsdag, var det byrådsmedlem og cykelambassadør Jens Peter Hansen,  der skød Gudenåløbet i gang. 

Løbet bød på både bakker og flotte udsigter 

Der var to pitstop på ruten med både vand og frugt.