Johan og Jonathan skyder Gudenåløbet i gang

Søndag den 2. juni ruller Danmarks smukkeste cykelløb, Gudenåløbet, for syvende gang. Gennem årene er løbet blevet skudt i gang af en minister, en borgmester, en populær håndboldspillere og andre kendisser. I år er det de to papbrødre Johan og Jonathan, som har deltaget i alle seks Gudenåløb, der skal sende deltagerne af sted rundt om Gudenåen. Det glæder de sig til:

De to erfarne Gudenåløbere, Johan og Jonathan glæder sig til at skyde Gudenåløbet i gang.

”Det bliver fedt, at skyde løbet i gang. Det er et megahyggeligt løb, hvor vi kan være sammen med vores familie og venner på en anden måde, end vi gør i hverdagen, ” siger Johan Martinsen på 12. år.

De to papbrødre har ikke altid været lige begejstrede for at deltage i Gudenåløbet

”Vi deltog i det første løb, fordi vores forældre nærmest tvang os til det, men det er vi glade for i dag.  Nu er det nemlig blevet en tradition i vores familie, at vi et par gange om året cykler nogle løb sammen. I juni deltager vi altid i Gudenåløbet, og i august er vi altid med til Fjordløbet,”  siger Jonathan Bruun på 15. år.  

Cykelløb for de alleryngste

Inden selve Gudenåløbet skydes i gang, kan de yngste børn også få rørt benmusklerne på en 3. 5 kilometer lang cykelrute:

”Vi vil gerne give de yngste børn en god cykeloplevelse, hvor de også får pulsen op, inden de måske skal sidde bagpå fars eller mors cykel til selve Gudenåløbet. Vi glæder os til at byde rigtig mange børn velkommen til Gudenåløbet søndag den 2. juni, ”  siger Christian Møller fra idrætsforeningen IFA  i Stevnstrup.

Gudenåløbet er arrangeret af Randers Cykelby i et samarbejde med IFA i Stevnstrup. Ved mål-området er der opstillet store telte, hvor deltagerne kan bestille og spise en varm ret mad, når de har tilbagelagt ruten.

Fakta om løbet

Gudenåløbet skydes i gang søndag den 2. juni klokken 13. med start og målsted ved IFA ´s klubhus i Stevnstrup. Adressen er Stationsvej 34, 8870 Langå. Løbet er 27. kilometer langt.

Der er også et børneløb for de yngste børn inden selve Gudenåløbet. Børneløbet skydes i gang søndag den 2. juni klokken 12.00 ved IFA ´s klubhus i Stevnstrup. Løbet er 3.5 kilometer, og de hurtige kan nå at cykle ruten et par gange.

Der er et tilmeldingsgebyr på 40 kroner for en voksen og 20 kroner for et barn under 10 år. Når børn har betalt 20 kroner, kan de både deltage i cykelløbet for børn klokken 12.00 og selve Gudenåløbet.

Tilmelding og betaling på www.randerscykelby.dk

På ruten den 2. juni er der to pitstop med gratis forplejning.

Deltagerne kan bestille en varm ret, der står klar efter Gudenåløbet. Tilmelding og betaling på www.randerscykelby.dk