Randers tester nye solcellelys i cykelsti

Randers Kommune er i gang med at afprøve nye solcellelys i en cykelsti ved Assentoft. Det får cyklende borgere i området nu glæde af. De behøver ikke længere at famle i mørket, når de ruller af sted på den tohjulede om aftenen. Her guider lysende solcellelys cyklisterne trygt og sikkert af sted på den oplyste sti fra Grenåvej til byskiltet i Assentoft.

I forbindelse med cykelprojektet ”Hverdagscykling i oplandsbyer” i 2015 lagde Randers Kommune lysende solcellelys i nogle cykelstier i Assentoft og Spentrup for at få flere til at vælge cyklen på de længere distancer også i den mørke tid. Flere af disse solceller i cykelstierne lyser ikke længere. Derfor tester Randers Kommune en helt ny type solcellelys med større holdbarhed:

”Vi afprøver nye solcellelys på en udfordrende strækning, hvor mange træer kaster skygge på cykelstien. På den måde kan vi teste, om de nye solcellelys kan lyse og er holdbare, selvom de ikke har optimale forhold for at blive ladet op med sollys” siger Birgit Berggrein, projektleder for Randers Cykelby.

Hvis de nye solcellelys viser sig at fungere optimalt, kan borgerne i Spentrup og Assentoft se frem til, at de nuværende solcellelys i cykelstierne bliver erstattet af nye og mere holdbare solcellelys. Det drejer sig om Hadsundbanestien fra Spentrup til Hadsundvej og på cykelstierne på begge sider af Grenåvej til Assentoft.