Arthur Müller

Arthur Müller på 76 år er ivrig cyklist og cykler hele året rundt. Om sommeren deltager han i cykelløb forskellige steder i Jylland på sin racercykel, og om vinteren springer han på sin mountainbike rundt om Fussingø sammen med Hornbæk Cykelklub. Han planlægger alle cykelturene, så han altid har medvind hjemad.

Hvilken slags cyklist er du?

Om sommeren cykler jeg et par gange om ugen lange ture på min racercykel. Inden jeg tager af sted, kigger jeg ud af mit stuevindue og kan på vindmøllerne aflæse, hvilken retning vinden blæser. Det er vigtigt, for jeg planlægger mine ture, så jeg altid har medvind hjemad. Hvis vinden kommer fra nord, cykler jeg til Hobro, og hvis vinden kommer fra vest, går turen mod Viborg. Hver søndag cykler jeg rundt i skovene ved Fussingø på min mountainbike sammen med Hornbæk Cykelklub.

Hvorfor har du valgt at blive cykelambassadør?

Cykling giver god motion og et godt fællesskab og jeg vil gerne være rollemodel for andre ældre, der vil i gang med at cykle. Jeg begyndte først at cykle, da jeg blev 60 år og gik på efterløn. Min søn lånte mig sin racercykel, og det gav mig blod på tanden. På den måde kommer jeg langt omkring. Jeg har cyklet mange kilometer og oplevet rigtig meget på min cykelsadel de sidste 16 år.

Hvad er dine mærkesager?

Jeg kan utrolig godt lide at deltage i forskellige cykelløb. For mig gælder det ikke om at vinde, men om at komme rundt på cyklen og træffe andre cyklister. Man kommer i bedre form og bliver i godt humør, når man tramper i pedalerne sammen med andre.

Hvordan vil du arbejde for, at der kommer flere til at cykle i Randers?

Jeg bakker op om Randers Cykelbys arrangementer, fordi jeg gerne vil medvirke til, at flere ældre begynder at cykle, fordi det er sundt og sjovt. Jeg vil også gerne være med til at arbejde for, at der kommer flere cykelstier i Randers, så det bliver mere sikkert at være cyklist.