Ellen Pedersen

Ellen Petersen er byrådsmedlem for socialdemokraterne og er, blandt andet, næstformand for Kultur- og Fritidsudvalget. Én af hendes fritidsinteresser er cykelture. Hun mener, at det er langt hurtigere at cykle end køre i bil, når turene forgår indenfor en radius af 8 km i Randers by.

Hvilken slags cyklist er du?

Jeg cykler til og fra arbejde hver dag og til og fra mine politiske hverv. Jeg har også cyklet meget med min familie på cykelferie. Et af vore foretrukne feriemål er Anholt og vi har ofte cyklet turen fra Randers til Grenå med fuld ferie- og teltudstyr.

Hvorfor har du valgt at blive cykelambassadør?

Fordi jeg cykler - og så er det en god sag at cykle. Både for miljøet, mig selv og det er en god aflastning af infrastrukturen. Jeg vil gerne opfordre til at cykle, og det gør jeg blandt andet ved at blive cykelambassadør.

Hvad er dine mærkesager?

Det er de 3M’er. Cykling er godt for Miljøet, Musklerne og Mig. Og det gælder for alle, der cykler.

Hvordan vil du arbejde for, at flere kommer til at cykle i Randers Kommune?

Det gode forbillede for børn er nok ikke lige mig. Jeg cykler altid uden cykelhjelm, men jeg håber,  at nogen kan finde på at producere en hjelm, hvor der er plads til hår og spænder. Det var en af årsagerne til, at jeg for rigtig mange år siden kvittede knallerten. Det var, da det blev påbudt at køre med hjelm på knallert. Men ellers vil jeg fortsætte med at opfordre andre til at cykle. Og når man først er kommet i gang, kan man slet ikke undvære den daglige cykeltur.