Flemming Abildgaard

Flemming Abildgaard er lærer på Hornbæk Skole og med i aktivitetsgruppen i Hornbæk under Randers Cykelby. Gennem sit arbejde som lærer bruger han cyklen i sin undervisning. På den måde skubber han til den kommende generations cykelvaner, så der bliver flere, der springer på jernhesten i fremtiden.

Hvilken slags cyklist er du?

Jeg er blevet fuldstændig pjattet med at cykle på mountainbike og tramper op og ned ad bakkerne i skovene ved Fussingø sammen med andre bikere fra Hornbæk Cykelklub hver søndag. Min interesse for cykling og mountainbikes kommer også mine elever til gode. I nogle af idrætstimerne cykler jeg sammen med 8. klasserne rundt ved Fussingø, og især pigerne er vilde med det. Tidligere cyklede jeg altid på arbejde, men det kan desværre ikke lade sig gøre længere, efter min søn har fået børnehaveplads meget langt fra vores bopæl. Men jeg cykler meget sammen med familien i fritiden. Vi har bl.a. en Christiania cykel, som vi suser rundt på i weekender og får gode oplevelser sammen.

Hvorfor har du valgt at blive cykelambassadør?

Jeg er aktivt medlem af aktivitetsgruppen i Hornbæk under Randers Cykelby og vil derfor gerne være med til at bakke op om aktiviteter og tiltag, der kan få flere mennesker til at vælge cyklen som transportmiddel.

Hvad er dine mærkesager?

Vi skal som forældre holde op med at pakke vore børn ind i vat og lære dem at begå sig i trafikken. Mange forældre kører deres børn til skole og daginstitution, fordi forældrene synes, der er mere trygt på bagsædet af en bil. Forældre skal op på cyklerne sammen med børnene, så de lærer at klare sig i trafikken og bliver sikre cyklister.

Hvordan vil du arbejde for, at der kommer flere til at cykle i Randers?

Det gør jeg bl.a. gennem mit arbejde som lærer på Hornbæk Skole. Jeg tager eleverne med ud at cykle i idrætstimerne og cykler ture med dem i nærområdet. På den måde erfarer de, at cykling er sundt og sjovt samtidig med, at de lærer noget.