Henrik Jensen

Henrik Jensen er en travl og aktiv erhvervsmand med eget tømrerfirma i Randers Midtby. Han tramper rundt til kunderne på sin ladcykel og sparer masser af penge på benzin og parkeringsafgifter. Han er stolt over at være cykelambassadør og vil gerne vise borgere i Randers, at cyklen er et fremragende transportmiddel både på job og i fritiden.

Hvilken slags cyklist er du?

Jeg bruger min budcykel på arbejde, da det ofte er i Randers Midtby, jeg har mine jobs. Desuden cykler jeg lige så tit min kalender tillader det i Fussingø Skov i min fritid.

Hvorfor har du valgt at blive cykelambassadør?

Jeg bruger min cykel til daglig i mit arbejde, og jeg vil derfor gerne være Randers Cykelbys ansigt udadtil til resten af borgerne i Randers Kommune og vise, at cyklen er et fremragende transportmiddel og desuden baner vejen for et sundere miljø.

Hvorfor skal Randers cykle mere?

Udstødningen fra bilerne er skadelig for de smukke gamle huse i Randers Midtby, og derfor skal mange flere lade bilen stå i garagen og vælge cyklen i stedet for.

Hvad er dine mærkesager?

Jeg synes, at flere familier skal cykle sammen. Voksne skal lære deres børn at tage cyklen, så cyklen bliver en god ”vane” i stedet for bilen. Samtidig er cyklen også en suveræn aktivitet for hele familien, fordi man er sammen om at opleve naturen på en anderledes måde, end når man sidder i en bil.