Jeanette Aaby

Jeanette Aaby er en aktiv cyklist, der bruger mange af døgnets timer med at trampe i pedalerne. I sit arbejde som pædagog cykler hun mange ture med børnene i børnehavens ladcykler, og i weekenderne får hun også sin familie op på jernhesten.

Hvilken slags cyklist er du?

Cykling fylder rigtig meget i min hverdag. Jeg får trampet mange kilometer i pedalerne både i mit arbejde og i min fritid. I Hornbæk Børnegård, hvor jeg arbejder som pædagog, bruger vi børnehavens ladcykler til daglige ture sammen med børnene. Det er hyggeligt og giver god motion, bl.a. fordi børnene hepper pædagogerne op af bakkerne, når der er modvind. Derudover cykler jeg dagligt 12 kilometer til og fra arbejde, og i min fritid cykler jeg ture i Randers og omegn sammen med min familie.

Hvorfor har du valgt at blive cykelambassadør?

Hornbæk er pilotområde under Randers Cykelby, og jeg er med i aktivitetsgruppen i Hornbæk, der skal få flere op på cyklerne. Som pædagog i Hornbæk Børnegård har jeg en stor berøringsflade, og jeg kan derfor se muligheden i, at jeg som cykelambassadør kan være med til at brede budskabet ud og få flere mennesker til at deltage i Randers Cykelbys arrangementer.

Hvad er dine mærkesager?

Børn er vilde med at cykle, og i Hornbæk Børnegård prioriterer vi cykling højt som pædagogisk aktivitet. Jeg vil derfor gerne slå et slag for, at flere forældre kommer i gang med at bruge cyklen som transportmiddel, når de henter og bringer deres børn til og fra daginstitution og skole.

Hvordan vil du arbejde for, at der kommer flere til at cykle i Randers?

Jeg vil støtte og bakke op, om de aktiviteter Randers Cykelby laver, og vil også fremover være med til at præge debatten i mine professionelle og personlige netværk om, at cykling er sundt, sjovt og godt for miljøet.