Lasse Sommer

Formand for MTB Randers, Lasse Sommer har rigtig mange kilometer i benene. Han giver den gas hele året rundt - både på sin mountainbike og sin racercykel. For Lasse handler cykling om udfordringer og motion, men i høj grad også om at have nogle gode og sjove oplevelser på landevejen og i skoven.

Hvilken slags cyklist er du?

Jeg er bidt af cykling og bruger min cykel rigtig meget til at holde mig i god form. Jeg har spillet meget fodbold og håndbold, men efter flere skader i mine ankler, kan jeg ikke holde til at løbe så meget mere. Derfor bruger jeg nu cyklen til at holde mig i form. Cyklen bliver brugt til og fra arbejde, og når min søn skal hentes i vuggestue. Og så er det jo super fedt at være aktiv udenfor.

Hvorfor har du valgt at blive cykelambassadør?

Fordi jeg synes, det er en god sag, og jeg mener flere bør tage cyklen frem for bilen. Jeg vil gerne hjælpe byen med denne gode sag, og jeg er sikker på de mange medlemmer i MTB Randers også bakker op om projektet og gerne giver en hånd med.

Hvorfor skal Randers cykle mere?

Fordi det sundere at sidde på en cykelsaddel end bag rattet i en bil. Jeg vil derfor gerne være med til at gøre randrusianerne opmærksomme på, at vi alle har godt af at springe op på jernhesten til gavn for sundheden og miljøet.

Hvad er din mærkesag?

Hvis forældre lærer deres børn at begå sig i trafikken fra en tidlig alder, kan de lade deres børn cykle til skole og fritidsinteresser, når de bliver ældre. Børnene møder friskere op til undervisningen, og de bliver sundere, fordi de bevæger sig. Og jo flere vi får op på cyklen, jo flere og bedre cykelstier får vi måske i Randers Kommune