Marie Frank

Den charmerende og karakteristiske sangerinde Marie Frank går ind for sikre skoleveje. Hun følger hver dag sine egne børn til skole og daginstitution på den tohjulede.

Hvilken slags cyklist er du?

Jeg er primært en A til B cyklist – cyklen er først og fremmest et transportmiddel for mig; blandt andet til at hente og bringe mine børn i skole og institution. Men jeg cykler også for fornøjelsens skyld i fritiden med min familie.

Hvorfor har du valgt at blive cykelambassadør?

Jeg synes, man skal cykle, hvis man har muligheden. Og vi skal være glade for, at vi har så gode muligheder for at cykle, som vi har i Danmark. Til sammenligning er der skræmmende forhold for cyklister i USA, hvor det for det meste er direkte farligt at sætte sig på en cykel i stedet for i bilen.

Hvorfor skal Randers cykle mere?

Det er vigtigt at have fokus at skåne miljøet enten via cyklen eller brug af offentlige transportmidler. Det er også godt, at man får brugt sig selv – både voksne og børn sidder meget ned i dag, og vi har brug for motion og frisk luft.

Hvad er din mærkesag?

Vi skal huske at tænke cyklingen ind i byplanlægningen – også i landområderne. Pengene skal bruges på at sikre skoleveje og lave ordentlige cykelstier. Det er desuden meget vigtigt, at der også er fokus på, hvordan bilerne skal holde øje med cyklisterne, så vi kan minimere højresvingsulykkerne.