Mathilde Lindberg

Du har med garanti set Mathilde Lindberg bringe countrymusikken til Danmark, hvis du fulgte med i X-factor i foråret 2010. Her blev hun med The Fireflies nummer 4, og gruppen har i oktober 2010 udgivet deres debutalbum. Mathilde Lindberg bruger cyklen så meget som muligt i hverdagen for sin egen og miljøets skyld.

Hvilken slags cyklist er du?

Jeg cykler i skole hver dag, hvilket er en tur på omkring de 8 km. Jeg cykler stort set også de fleste steder hen, dog inden for rimelige grænser. Jeg må dog indrømme, at jeg stort set aldrig er oplagt til at cykle om morgenen, men jeg gør det alligevel, fordi jeg altid kan mærke det på min koncentration og energi senere på dagen.

Hvorfor skal Randers cykle mere?

Der er mange grunde til, hvorfor Randers skal cykle noget mere. Det er blandt andet, fordi vi skal passe på vores klima, vores urimelige store CO2 udslip og mindske trafikken om morgenen. Jeg ved, at de fleste tænker "jeg kan godt tage bilen, så er der andre, der tænker på miljøet". Jeg er da også selv slem til at hoppe med i bilen, når der er mulighed for det. Det er et stort problem, at mange ser på den globale opvarmning og tænker "det hjælper ikke, at jeg gør noget", for det gør det! En anden grund er, at man skylder at gøre sig selv den tjeneste. Motion er noget af det vigtigste, hvis man ønsker en velfungerende krop, og hvis man har planer om at holde i mange år.

Hvad er din mærkesag?

Primært er min mærkesag, at der skal være mange flere af alle aldre på cykelstien, om det så er de korte eller de lange ture. Det hele er med til, at man får rørt sig, og det er det, jeg synes er vigtigt. Jeg synes i bund og grund bare, at det er vigtigt, at man behandler sin krop godt. Det hjælper samtidig på den gode samvittighed at tænke på, hvad man gør for miljøet.

Hvordan vil du arbejde for, at flere kommer til at cykle i Randers Kommune?

Først og fremmest vil jeg gøre alt, hvad jeg kan for at være et godt forbillede, og håbe at jeg kan overbevise om, at cyklen er vejen frem. Jeg vil gerne fortælle om, hvordan cyklen kan påvirke din dag, din uge for ikke at sige dit liv. Det er altid hårdt at komme i gang, men cyklen er en rigtig god start, og så er det slet ikke så hårdt, som man måske selv gør det til. Så jeg vil gøre alt, hvad jeg kan for at motivere Randers.