Sofie Strangholt

Håndboldspiller Sofie Strangholt fra Rander HK er en aktiv ung kvinde, der har fokus på motion og sundhed. Hun stiller op for det danske håndboldlandshold og er som cykelambassadør også klar til at hjælpe Randers Cykelby med at få flere randrusianere til at springe på cyklerne.

Hvilken slags cyklist er du?

Jeg cykler frem og tilbage til træning i sommerperioden, men må indrømme, at cyklen får lov til at stå i kælderen, når det er mørkt og koldt udenfor om vinteren.

Hvorfor har du valgt at være cykelambassadør?

Det er vigtigt at støtte en god sag, der både gør noget for sundheden og klimaet. Jo flere, der vælger cyklen frem for bilen, jo sundere bliver vi, og samtidig slipper vi for forurening fra bilerne.

Hvad er dine mærkesager?

Motion er en vigtigt omdrejningsfaktor i mit liv, og derfor vil jeg gerne være med til at få endnu flere mennesker til at bevæge sig mere i hverdagen. Her er cyklen et godt motionsredskab, der kan bruges af alle aldersklasser. Jo tidligere børn kommer i gang med at trampe i pedalerne jo bedre. På den måde får de sat gang i motionsprocessen og de gode vaner, der gerne skal fortsætte, også når de bliver voksne.

Hvordan vil du arbejde for, at der bliver flere cyklister i Randers Kommune?

Randers blev i 2013 kåret til årets Cykelkommune, fordi flere randrusianere er begyndt at cykle. Det arbejde vil jeg gerne støtte, og derfor vil jeg gerne være med til at præge den gode udvikling ved at stille op til forskellige cykelevents - og aktiviteter for Randers Cykelby.