Ulrich Müller

Næsten hver søndag året rundt springer Ulrich Müller på jernhesten og tramper i pedalerne sammen med andre medlemmer af Hornbæk Cykelklub. Han har været aktivt medlem i 12 år og cykler sammen med klubben både søndage og onsdage. Til daglig er han Teamleder på Teknik og Stålgrossisten Lemvigh-Müller i Randers og er desuden med i aktivitetsgruppen i Hornbæk under Randers Cykelby. For ham handler cykling om fællesskab og at have det sjovt sammen samtidig med, man får motion.

Hvilken slags cyklist er du?

Jeg er motionscyklist. Jeg cykler hver dag frem og tilbage på arbejde, både fordi jeg kan lide at cykle, men også for at spare penge på benzin og undgå bilkøerne på vejene. Cykelturene giver mange naturoplevelser. Jeg følger med i årstiderne og møder gennem Hornbæk Cykelklub mange nye spændende mennesker.

Hvorfor har du valgt at blive cykelambassadør?

Jeg er med i aktivitetsgruppen i Hornbæk under Randers Cykelby, og i Hornbæk er der kommet flere op på cyklerne, på grund af de aktiviteter Randers Cykelby igangsætter. Jeg cykler meget i min fritid og får indgående kendskab til Randers og omegns cykelruter. Som cykelambassadør kan jeg komme med gode idéer og forsøge at gøre min indflydelse gældende, når der skal laves nye cykelruter.

Hvad er dine mærkesager?

Det er sundt og sjovt at cykle, men det handler i lige så høj grad om fællesskab og kammeratskab. Derfor bruger vi i Hornbæk Cykelklub tid både før og efter turene til at snakke sammen. På den måde møder træffer du mennesker, du elles aldrig ville møde i din hverdag.

Hvordan vil du arbejde for, at der kommer flere til at cykle i Randers?

I år er min arbejdsplads Lemvigh-Müller med i den landsdækkende kampagne ”Vi Cykler Til Arbejde”. Mange af mine kollegaer er begyndt at cykle på grund af kampagnen, og de går meget op i cykelkilometer og sundhed. Jeg vil sørge for, at virksomheden også deltager i kampagnen næste år, da det øger interessen for cykling. Derudover vil jeg arbejde på, at vi får flere og mere sikre cykelruter i Randers.