Cykling på skoleskemaet

Hornbæk Skole arrangerede en lang række cykelaktiviteter, da skolen var med i cykelprojektet.

Hornbæk Skole arrangerede en lang række cykelaktiviteter, da skolen var med i cykelprojektet.  Formålet var, at få skolens elever til at cykle mere. Hornbæk Skole byggede videre på flere års arbejde med cykelaktiviteter, hvor cyklen blev tænkt ind i både en pædagogisk og sundhedsmæssig ramme.

Hornbæk cykler

Fra d. 2. - 31. maj 2011 cyklede hele Hornbæk. Det var den samme periode,  som den landsdækkende cykelkampagne ”Vi cykler til arbejde" rullede på alle arbejdspladser i hele landet.

Cykelorienteringsløb tilsat quiz

I foråret 2011 cyklede elever fra 5. og 6. klasse langs Gudenåen allieret med smartphoneapplikationer for at løse stillede opgaver. Det krævede både gode ben og veltunede hjerneceller.

Cykelemneuge

I uge 20 afholdt skolen en cykelemneuge. Cyklen indgik i alle fag. De ældste  klasser var på cykelture, nogle klasser regne bremselængder ud i matematiktimerne. Andre årgange lærte om cykelkampagner i dansktimerne, og de yngste klasser lærte via cykellege om balance og sikkerhed på cykel.

Cykelservice/værksted

Hornbæk Skoles elever og lærere kunne få tjekket cyklens luft, reflekser og smøring. En rusten kæde var derfor ikke længere en gyldig grund til at tage bilen til skole. Værkstedet åbnede i maj og blev drevet af skolens egne elever. Tovholderen var Ole Bro Jensen.

Cykelbus

I maj og juni blev der lavet forsøg med at lade de små elever følges til skole af de store elever og forældre.