Om cykling i byen og sikre skoleveje

Øget trafiksikkerhed for cyklende skolebørn, ny cykelsti på Vestervold samt flere cykelparkeringer i Randers by skal skubbe flere store og små i sadlen til skole og arbejde.

Projekter i Randers by

En cykelsti på begge sider af den trafikerede vej Vestervold i centrum af Randers er klar til de mange cyklister, der pendler fra nord til syd i byen. Udover den nye cykelsti på Vestervold er der anlagt nye cykelparkeringer og opsat cykellæn og cykeltællere i Randers by, der registrerer de mange cyklisters pendlerture. I forbindelse med projektet i Randers by rullede 10 cykelambassadører fra Regionshospitalet Randers og 10 cykelambassadører fra Rådhuset i Randers forrest i en otte måneder lang cykelkampagne. De seje ansatte fra de to store offentlige arbejdspladser i Randers formåede at få mange flere af deres kollegaer til at springe i sadlen til arbejde.

Sikre skoleveje i Fårup, Spentrup og Harridslev

Nye cykelstier, 40 kilometers zoner, cykel-øvebaner i skolegården samt inddragelse af eleverne i undervisningen om cykling skal i fremtiden lokke flere elever i sadlen til skole i Fårup, Spentrup og  Harridslev.

Ud over de mange nye cykeltiltag som cykelstier og fartdæmpere på vejene har elever fra Fårup skole og Børneby, Blicherskolen i Spentrup og Korshøjskolen i Harridslev været inddraget i en række cykelworkshops om trafik i børnehøjde. Eleverne har været med til at ideudvikle cykel-øvebaner, cykelkampagner og cykelaktiviteter, der kan bruges i undervisningen på skolerne.