Ny BMX bane

Dronningborghallen fik ny BMX bane.

Torsdag den 24. maj skinnede solen på en masse nysgerrige børn og unge, der var mødt op for at se BMX- show på den splinternye BMX-bane ved Dronningborghallen. Efter showet var der workshop med BMX-tricks, og dagen sluttede med cykelræs rundt om den nye mountainbike-rute ved Dronningborg idrætscenter.

Dronningborg er pilotområde under Randers Cykelby i 2012, og BMX-banen og mountainbike-ruten er en del af projekt Randers Cykelby. Cykelbyen har udarbejdet de nye aktiviteter i bydelen i samarbejde med skole, virksomheder og institutioner, og det var nogle meget begejstrede børn og unge, der deltog i BMX-workshoppen:

”Det er dejligt, at vi har fået en ny BMX-bane. I dag har jeg lært at hoppe på mit løbehjul, og jeg vil træne på banen hver dag, så jeg bliver endnu dygtigere. Jeg kan godt lide vilde lege, for det er sjovere end at lege med dukker,” siger Malene Faseth, der er 9 år og går i Idrætsfritidsordningen, IFO, i Dronningborghallen.

Cykelræs fik pulsen op

Efter BMX-workshoppen var der cykelræs tre gange rundt på den nye mountainbike-bane. Den er 1.9 kilometer lang med bump og mindre stigninger:

”Det er dejligt, at vi har fået så mange nye aktiviteter, der kan udfordre børn og unge til mere bevægelse i deres fritid. IFO har allerede brugt banen til løb, og vi vil i den kommende tid i gang med at udfordre børnene med flere cykelræs, der får pulsen op,” siger Carlo Mains, leder af Idrætsfritidsordningen, IFO, i Dronningborg.