Skole på to hjul

Masser af cykelundervisning på Rismølleskolen

Rismølleskolen er med i projekt ”Dronningborg cykler” under Randers Cykelby. Derfor har skolen i tre dage arbejdet med cykling som tema i alle fag og i alle timer. Skolen har sydet af cykelaktiviteter ude og inde med cykelture, cykellege og cykelkunst. Målet med temadagene er at få flere børn til at cykle til og fra skole.

De tre cykeldage blev torsdag den 31. maj afsluttet med en stor cykelfest, hvor alle elever og forældre blev opfordret til at cykle til festen. Den lange kø udenfor skolen og de fyldte cykelstativer  viste, at de fleste familier havde fulgt skolens opfordring. Som indgangsbillet til festen fik alle udleveret en gul cykelvest:

”Det er dejligt, at så mange familier er kommet cyklende til festen. Vi har haft nogle fantastiske cykeldage, hvor børnene har været meget aktive og engagerede. Vi er en skole, der inddrager bevægelse i undervisningen, fordi aktive børn er gladere og sundere. Det er derfor oplagt, at vi er med i dette cykelprojekt og forsøger at påvirke alle børn til at cykle til skole,” siger Anne-Mette Thorsen, skoleleder på Rismølleskolen.

Se video om skolefesten på Rismølleskolen